header2016

weten is niet eten

 

Gemalen luizen?
We blijken de bizarste dingen tot ons te nemen zonder het te weten. En zeg nou eerlijk: jij wil toch ook weten wanneer je gemalen luizen doorslikt?
Hieronder een greep uit de lijst met, volgens Foodwatch, de meest rare voedingsmiddelen in de voor ons welbekende voedingsartikelen:


Lees en huiver:

  • Zuivelhoeve BoerenYoghurt en Liga Milkbreak Aardbei bevatten karmijnzuur, een rode kleurstof gemaakt van luizen,
  • Magnum Mini Meringue bevat schellak, dit is afkomstig van schildluize
  • nCoolbest Vitaday;visgelatine
  • Sisi No Bubbles Aardbei;De appelsap in dit drankje bevat visgelatine
  • Croky Chips Pickles; Bevat rund
  • Fruit (appels, peren en citrusvruchten);Een glanslaag krijgen ze door bijenwas of schellak
  • Kaas en aanverwante kaasproducten; Bevatten vaak stremsel, afkomstig uit de maag van geslachte nuchtere kalveren. Een vegetarische variant bestaat ook!
  • Milka Melocakes; Varkensgelatine
  • Wilhelmina pepermunt; Varkensgelatine
  • Verkade café Noir; Varkensgelatine
  • Mentos; varkensgelatine
  • Chavroux: Varkensgelatine
  • Hero Fruit & Co (Appel/Bosvruchten) : Bevat mogelijk gelatine
  • Smith's Buggles Mature Cheese; Bevat dinatriuminosinaat (E631=rundvleesextract)
  • Smith's Wokkels (naturel en paprika); Bevat dinatriuminosinaat (E631)
  • Smith's Nibbit; Bevat dinatriuminosinaat (E631=rundvleesextract)
  • Brood; In het meeste brood (behalve volkoren, wit en lichtbruin brood) zitten dierlijke vetten (namelijk: E473)
  • Becel Light; Bevat gelatine
  • Remia Bakken & Braden (Olijf, bewust) ; Bevat dinatriuminosinaat (E631=rundvleesextract)
  • Remia Satésaus Hot; Bevat visaroma (staat wel vermeld op het etiket, maar verwacht je totaal niet)
  • Carbonell Olijfolie Traditioneel; Bevat 1,5 procent visolie (staat wel vermeld op het etiket, maar verwacht je totaal niet)
  • Unox Romige Tomaat Soep; Bevat dinatriuminosinaat (E631=rundvleesextract)

Copyright

© ORIHERBA 2015 : niets van deze website mag zonder duidelijke voorafgaande toestemming van de uitgever gepubliceerd worden door derden.